Ziekenhuisbevalling / bevalling

bevallen-kraamzorg-midden-nederland
home > bevallen > ziekenhuisbevalling

Ziekenhuisbevalling

Bevallen in het ziekenhuis

Sta je op het punt om te bevallen in het ziekenhuis, dan is de verloskundige, verpleegkundige of arts jouw eerste aanspreekpunt. Hij of zij coördineert de bevalling. De verloskundige geeft aan wanneer je ons moet bellen.

Bel ons voor vragen, afstemming en als we kunnen komen op  033 –  4768050 keuze 1  (24/7  bereikbaar)

Ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie

Dit is een bevalling in het ziekenhuis op eigen verzoek. Deze bevalling wordt  begeleid door jouw eigen verloskundige. De kraamverzorgende assisteert hierbij. Wanneer de verloskundige aangeeft dat je naar het ziekenhuis kan gaan voor de bevalling, wordt ook de kraamverzorgende van Kraamzorg Midden Nederland gebeld. Zij gaat dan ook naar het ziekenhuis. Onze kraamverzorgende biedt jou ondersteuning tijdens de bevalling en zorgt voor jou en de baby direct na de bevalling. Daarna gaat ze met je mee naar huis, waardoor de zorg uit het ziekenhuis thuis doorloopt.

Ziekenhuisbevalling op medische indicatie

Hier is sprake van als je uit oogpunt van veiligheid in het ziekenhuis moet bevallen. Dit kan te maken hebben met jouw huidige zwangerschap of complicaties tijdens een vorige bevalling. Het is ook mogelijk dat je tijdens jouw thuisbevalling doorverwezen wordt naar het ziekenhuis. Hiermee wordt de zorg door de verloskundige overgedragen aan de gynaecoloog van het ziekenhuis. En wordt het een bevalling op medische indicatie. De verpleegkundige van het ziekenhuis zal dan assistentie verlenen bij jouw bevalling.

Aandachtspunten bij ziekenhuisbevalling

    • Zorg dat jouw noodtas klaar staat rond de 37e week van jouw zwangerschap
    • Neem een kraammatrasje mee ter bescherming van jouw autostoel
    • Neem de Maxi-Cosi of een vergelijkbaar autostoeltje mee
    • Vergeet jouw fototoestel en/of videocamera niet

Start van zorg na een ziekenhuisbevalling

Nadat je bent bevallen in het ziekenhuis wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar huis. Is dit overdag, dan start direct de normale kraamzorg. Kom je ’s avonds of ’s nachts thuis? Dan kan je rekenen op 2 uur zorg van een deskundige kraamverzorgende bij jou thuis, ook midden in de nacht. De kraamverzorgende zorgt voor een goede overgang van het ziekenhuis naar huis, zodat jij en je partner er niet meteen alleen voor staan. Ze helpt bij het opmaken van het bedje, voert de controles uit, geeft tips en adviezen en assisteert bij de voeding. De volgende morgen wordt de kraamzorg verder hervat.

Meer weten over bevallen in het ziekenhuis? Vraag het ons!

Lieve ouders, vertrouw op je eigen kunnen. Wij helpen je daarbij.

Athina de Vaal – kraamverzorgende

24-uurs lijn

Voor zorg bij en na de bevalling
Bel 033 – 476 80 50 keuze 1

Contact kantoor

Kraamzorg Midden Nederland
Zangvogelweg 75
3815 DB Amersfoort
033 – 476 80 50
info@kraamzorgmidden.nl

Aanmelden

Bel ons tijdens kantoortijden op
033 – 476 80 50
of vul het online formulier in

beroepsonderwijs-bedrijfleveniso-9001-logobo-geboortezorg