CenteringPregnancy™ / speciaal opgeleide kraamverzorgende

zwanger-kraamzorg-midden-nederland

home > zwanger > CenteringPregnancy

CenteringPregnancy™

CenteringPregnancy™ is een nieuwe vorm van zwangerschapsbegeleiding bij de verloskundige. Het is een combinatie van zwangerschapscontroles en informatie-uitwisseling. In plaats van individuele controles, ben je samen met een groep van 8-12 andere zwangeren met eenzelfde zwangerschapsduur. Je wisselt kennis en ervaring uit over de zwangerschap, bevalling en de eerste babytijd.

Na een eerste individuele controle bij de verloskundige word je ingedeeld in een groep. Tijdens je zwangerschap volg je 9 bijeenkomsten. Hierdoor kan je meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook belangrijk voor de verloskundige: zij hoort meer en kan beter begrijpen wat er voor jou en de andere zwangeren belangrijk is. Na de bevalling komt de groep nog één keer bij elkaar met alle baby’s.

Positieve effecten
Het is wetenschappelijk bewezen dat deze vorm van zorg een positief effect heeft op de gezondheid van moeder en kind. Onderzoek wijst uit dat CenteringPregnancy leidt tot minder vroeggeboortes. Het draagt bij aan meer vertrouwen in jezelf, je zwangerschap, de bevalling en jouw rol als moeder.

Wat doet Kraamzorg Midden Nederland?
Een speciaal opgeleide kraamverzorgende van ons ondersteunt de verloskundige als co-begeleider tijdens de CenteringPregnancy bijeenkomsten. Dit gebeurt in de volgende verloskundigenpraktijken: Pala, De Kei, Luna en Aan de Laak.

Meer weten over CenteringPregnancy? Neem dan contact met ons op

Ik breng graag rust in een gezin. Heb oog voor alle gezinsleden en hecht belang aan een goede sfeer.

Jolanda Houkes – kraamverzorgende

24-uurs lijn

Voor zorg bij en na de bevalling
Bel 033 – 476 80 50 keuze 1

Contact kantoor

Kraamzorg Midden Nederland
Zangvogelweg 75
3815 DB Amersfoort
033 – 476 80 50
info@kraamzorgmidden.nl

Aanmelden

Bel ons tijdens kantoortijden op
033 – 476 80 50
of vul het online formulier in

beroepsonderwijs-bedrijfleveniso-9001-logobo-geboortezorg