Intake & Arbo

zwanger-kraamzorg-midden-nederland

home > zwanger > intake & arbo

Intake & Arbo

Na aanmelding

Jouw kraamzorgconsulent bij Kraamzorg Midden Nederland is jouw persoonlijke contactpersoon van aanmelding tot bevalling. Je kunt bij haar terecht met al jouw vragen over zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Denk hierbij aan praktische zaken met betrekking tot aantal uren kraamzorg, wat je nodig hebt om jouw baby optimaal te verzorgen, maar ook met vragen rondom borstvoeding en wat je kunt verwachten van de kraamzorg.

Tijdens jouw zwangerschap neemt onze kraamzorgconsulent in elk geval 3 keer contact met je op. De eerste keer tussen de 20e en 23e week van je zwangerschap. Bij het 2e contact, tussen de 28e en 32e week van jouw zwangerschap, vindt de intake plaats. Dit kan bij jou thuis zijn of telefonisch. Rond de 37e week belt de consulent voor de 3e keer om de laatste details of veranderingen met betrekking tot de bevalling of kraamzorg te bespreken en vast te leggen. Jouw kraamzorgconsulent is na aanmelding op werkdagen van 9.00-12.00 uur bereikbaar voor vragen of advies.

Het intakegesprek tijdens het 2e contact is vooral bedoeld om de zorg rond de bevalling en tijdens de kraamperiode te bespreken. Uiteraard heb je tijdens het intakegesprek volop gelegenheid om vragen te stellen. En natuurlijk kan je jouw persoonlijke wensen op het gebied van kraamzorg kenbaar maken. We houden hier graag rekening mee.

Tijdens het intakegesprek met onze zorgconsulent krijg je een persoonlijk zorgdossier aangeboden. Hierin worden alle gemaakte afspraken nauwlettend vastgelegd. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de kraamverzorgende straks precies weet wat er is afgesproken en wat jij graag wilt.

Naarmate jouw zwangerschap vordert, neemt het aantal vragen rondom de kraamperiode toe. Graag helpen we je met antwoorden, advies en ondersteuning. Daar begint onze kraamzorg namelijk al. We zijn er tijdens jouw zwangerschap, voor de bevalling en gedurende jouw kraamtijd, dus maak daar gebruik van!

Ik wil me graag aanmelden

 

Arbo-check

Tijdens de intake bespreekt onze kraamzorgconsulente de Arbo-check met je. Deze check beschrijft de belangrijkste regels die de Arbo-wet stelt aan de werkomgeving van de kraamverzorgende. Bedoeld om haar werk fysiek minder belastend te maken.

Je bent verplicht invulling te geven aan de gestelde eisen. Dit klinkt streng en sommige regels lijken mogelijk niet zo nodig, jullie als gezin en de kraamverzorgende zelf hebben er profijt van als hier rekening mee wordt gehouden. Kraamverzorgenden mogen werkzaamheden zelfs weigeren als er niet aan de Arbo-voorwaarden is voldaan. Laat het niet zover komen. Wees voorbereid.
Bedankt!

Download de Arbo-check

Margriet, Marianne en Jenny
onze kraamzorgconsulenten

24-uurs lijn

Voor zorg bij en na de bevalling
Bel 033 – 476 80 50 keuze 1

Contact kantoor

Kraamzorg Midden Nederland
Zangvogelweg 75
3815 DB Amersfoort
033 – 476 80 50
info@kraamzorgmidden.nl

Aanmelden

Bel ons tijdens kantoortijden op
033 – 476 80 50
of vul het online formulier in

beroepsonderwijs-bedrijfleveniso-9001-logobo-geboortezorg