Gespecialiseerde kraamzorg

kraamzorg-kraamzorg-midden-nederland

home > kraamzorg > gespecialiseerde kraamzorg

Gespecialiseerde kraamzorg

De kraamverzorgenden van Kraamzorg Midden Nederland zijn goed opgeleid en ervaren in het verlenen van kraamzorg in bijzondere situaties. Als er een ander soort nazorg nodig is, extra advies en uren en/of als het anders loopt dan gedacht. Wij zijn er voor je!

Keizersnede

Onze kraamverzorgenden hebben een aanvullende opleiding in het ziekenhuis gevolgd om na een keizersnede de juiste zorg te verlenen. Hierdoor kunnen we kraamvrouwen die een keizersnede hebben gehad vanaf de 3e dag na de geboorte van de baby thuis verzorgen. Deze zorg valt binnen de basisverzekering.

Vroeggeboorte

Als een baby te vroeg wordt geboren, blijven moeder en de baby vaak de eerste periode in het ziekenhuis. Daarna kan het zijn dat jij als moeder wel naar huis mag, maar jouw kind nog niet. Ook voor die periode kan je kraamzorg aanvragen. Wanneer jouw kind later naar huis komt, willen we er opnieuw voor je zijn.
We verlenen deze couveuse-nazorg omdat de overgang van het ziekenhuis naar huis zorgen en spanning met zich mee kan brengen. De kraamverzorgende kan jou dan helpen met de integratie van jouw baby in de thuissituatie. Deze zorg is niet inbegrepen in de basisverzekering. Maar met een aanvullend pakket kan je ervoor zorgen dat de verzekering ook deze kosten vergoed.

Meerling

De geboorte van een meerling zorgt bij ouders vaak voor veel praktische vragen. Onze ervaren kraamverzorgenden ondersteunen je met waardevol advies bij onder meer het geven van borstvoeding. Als er problemen ontstaan bij het geven van borstvoeding, staat ook onze lactatiekundige voor je klaar. Als je bevalt van een meerling heb je recht op extra uren kraamzorg. Deze zorg wordt vergoed door jouw basisverzekering.

Verlies

De geboorte van een gezond kindje lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Het komt helaas voor dat een kindje tijdens de zwangerschap, bevalling of kort daarna komt te overlijden. Wanneer jouw baby tijdens of vlak na de geboorte overlijdt, kom je in een periode vol verdriet, verwarring, boosheid en onmacht. Ook tijdens deze dagen kan je een beroep doen op onze kraamzorg. We zijn er voor de praktische verzorging van jou en jouw gezin. Uiteraard staan we je ook bij met emotionele ondersteuning en houden je lichamelijke conditie nauwlettend in de gaten. Jouw wensen en behoeften zijn hierin leidend. Deze vorm van  kraamzorg wordt door alle zorgverzekeraars vergoed.

Zorg met een specifieke indicatie

Kraamzorg Midden Nederland kan ook zorg bieden aan moeders met een specifieke indicatie. Dit is het geval bij: een tienermoeder, de aanwezigheid van een psychiatrisch probleem of bij drugs/verslavingsproblematiek.

Meer weten over gespecialiseerde kraamzorg? Neem contact met ons op

Ik heb zelf 3 kinderen, ik weet hoe fijn het is om in de kraamweek de zorg voor iedereen over te laten aan een vrouw die weet wat ze moet doen.

Simone Tukker – kraamverzorgende

24-uurs lijn

Voor zorg bij en na de bevalling
Bel 033 – 476 80 50 keuze 1

Contact kantoor

Kraamzorg Midden Nederland
Zangvogelweg 75
3815 DB Amersfoort
033 – 476 80 50
info@kraamzorgmidden.nl

Aanmelden

Bel ons tijdens kantoortijden op
033 – 476 80 50
of vul het online formulier in

beroepsonderwijs-bedrijfleveniso-9001-logobo-geboortezorg